Francine Schrikkema

Op de eerste dag van de fietstocht ontvangt autonoom kunstenaar Francine Schrikkema u bij haar thuis in Huizinge. In Duitsland exposeert en verkoopt zij veel van haar schilderkunst.

‘Haar werk boeit direct door de spontane en krachtige schilderstijl waarmee ze haar kleuren en vormen aan het linnen toevertrouwt.’ Dr. Annette Kanzenbach, kunsthistoricus bij het Ostfriesisches Landesmuseum.

Francine voert u tijdens de uitgebreide lunch mee in een cultuurhistorische vertelling over de traditie van de kunst in Groningen, de menging met het Duitse expressionisme en de invloeden van schilderscollectief De Ploeg.

Rondje historisch Huizinge

Meer zien en te weten komen van historisch Huizinge? Huizinge is een beschermd dorpsgezicht en telt zo’n 130 inwoners. Tijdens het ‘rondje Huizinge’ loopt u onder andere langs de laat romaanse Johannes de Doperkerk (in de volksmond ook wel Janskerk) uit de dertiende eeuw. Waar mogelijk werpt u een blik in de prachtig aangelegde tuinen.

‘Voor Sterren op het Hoogeland transformeer ik mijn huiskamer naar een restaurantje. Het porseleinen servies, fonkelende kristallen glazen, een verrassende amuse, vers gemaakte lunchgerechten. Ik vind het ontzettend leuk om uit te pakken. Als kunstenaar zit dat in me.’ Francine Schrikkema.

Meer lezen: www.francineschrikkema.nl.