Dag 3 op de fiets (34km)

Fietsen in Onderdendam
Onderdendam

Fietsarrangement op de zondag: via Zeerijp, Loppersum en Lellens naar het huiskamercafé van Katrien en Thomas in Westerwijtwerd waar de lunch wordt geserveerd. Om daarna langs het Boterdiep en de scheve kerktoren van Bedum weer  richting het (eind)station te fietsen.

Bereid u voor op nog meer mooie vergezichten en pittoreske dorpen.

Zeerijp, Loppersum en Lellens

Met een goed ontbijt achter de kiezen vervolgt u uw weg langs de dorpen Zeerijp en Loppersum. Op uw mp3-speler hoort u het Groningse volkslied terwijl u het piepkleine wierdedorpje Lellens nadert. Groningser dan dit wordt het niet. In het huiskamercafé van Katrien en Thomas aan het Westerwijtwerdermaar is het tijd voor een pauze en een stevige lunch.

Op de fiets naar Onderdendam

Over het jaagpad langs het Boterdiep bereikt u Onderdendam. Dankzij het kruispunt van kanalen was Onderdendam vroeger het centrum van de trekvaart. Hier opent keramist Jan Mulder zijn deuren voor u. Zijn werk is verrassend, of zoals hij het zelf verwoordt: ‘Het is fascinerend om te zien wat het spel tussen vuur, klei, glazuur en rook deze keer weer zal opleveren.’

Fietsen langs het Boterdiep naar Bedum

Via een fietspad ten oosten van het Boterdiep zet u uw fietstocht voort naar Bedum. Langs de Walfriduskerk en zijn beroemde scheve toren bereikt u het eindpunt van de fietsroute: het treinstation.

En dan zit de driedaagse fietstocht er alweer op. Begint het bij het lezen van deze route al te kriebelen? Boek dan gelijk Sterren op het Hoogeland. Elk weekend te reserveren.