Dag 3 op de fiets (34km)

Fietsarrangement op de zondag: via Zeerijp, Loppersum en Lellens naar het huiskamercafé van Katrien en Thomas in Westerwijtwerd, langs het Boterdiep, lunchen bij restaurant De Molenaar en bij de scheve kerktoren van Bedum het Boterdiep weer over richting het (eind)station.

Bereid u voor op nog meer mooie vergezichten en pittoreske dorpen.

Zeerijp, Loppersum en Lellens

Met een goed ontbijt achter de kiezen vervolgt u uw weg langs de dorpen Zeerijp en Loppersum. Op uw mp3-speler hoort u het Groningse volkslied terwijl u het piepkleine wierdedorpje Lellens nadert. Groningser dan dit wordt het niet. In het huiskamercafé van Katrien en Thomas aan het Westerwijtwerdermaar is het tijd voor een kleine pauze.

Op de fiets naar Onderdendam

Over het jaagpad langs het Boterdiep bereikt u Onderdendam. Dankzij het kruispunt van kanalen was Onderdendam vroeger het centrum van de trekvaart. U luncht er bij restaurant De Molenaar. Uitbater Martin Kooijker was de souschef van zijn met Michelinster bekroonde voorganger – toen de molen toepasselijk restaurant In de Molen heette.

Fietsen langs het Boterdiep naar Bedum

Via een fietspad ten oosten van het Boterdiep zet u uw fietstocht voort naar Bedum. Langs de Walfriduskerk en zijn beroemde scheve toren bereikt u het eindpunt van de fietsroute: het treinstation.

En dan zit de driedaagse fietstocht er alweer op. Begint het bij het lezen van deze route al te kriebelen? Boek dan gelijk Sterren op het Hoogeland. Elk weekend te reserveren.