‘Een bijzondere reis door het Groninger Hoogeland’

Meer dan duizend deelnemers uit heel Nederland gingen u al voor. Zij beoordeelden het driedaagse fietsarrangement door Noordoost-Groningen gemiddeld met een 8,5. Bekijk ook de foto’s van de fiets- en kunsttour.

Uw verhaal hier ook bij? Stuur ons een mail: info@sterrenophethoogeland.nl.

 

 
 • 'Het is nog nooit zo donder west of het wer altied wel weer licht' 
(Ede Staal)

  Wat was het leuk!

  We hebben een paar prachtige dagen gehad. Noord-Groningen is een voedingsbodem voor kunstenaars en heeft ons daardoor verrast. Ook de natuur was verrassend mooi. Maar bovenal de perfecte organisatie en de liederen van Aalf. Wat was het leuk!

   
  Clazien en Frans Broekhof, — 2 augustus 2022
 • Hartelijk dank

  ik wil je mede namens mijn vriendinnen nog een keer hartelijk bedanken voor de geweldige dagen die wij beleefd hebben. we hadden ons geen leukere fietsdagen kunnen voorstellen.

   

   
  Irene Bruens — 29 september 2021
 • Blik op Westerwijtwerd

  Een pluim voor de organisatie!

  ‘Wij hebben zeer genoten van het prachtige weidse Groninger landschap en alle schilderachtige plaatsen die we aangedaan hebben.
  Een tocht vol cultuur en historie. Pluim voor de organisatie die dit geweldige arrangement mogelijk maakt. Alles klopte. Nogmaals dank’.

   
  Aukje Boomsma, Westerbork — 4 oktober 2020
 • Groningen op zijn best

  Groningen op zijn best

  Nogmaals dank voor ons superweekend op het Hoogeland van Groningen, de tocht was toeristisch zeer goed in elkaar gezet met hele mooie trajecten.
  Groningen op zijn best.

   
  Wim en Giny van Helden, Den Haag — 17 augustus 2020
 • Francine

  Een prachtige tocht!

  ‘Op 17 juli zijn wij begonnen aan deze verrassende tocht.
  De fietsroutes waren prachtig over mooie fietspaden door de weilanden, leuke kleine dorpjes, mooie kerkjes, prachtige vergezichten. Ook de vriendelijkheid van de mensen die je tegenkwam viel ons op. Andere hoogtepunten waren de leuke ontmoetingen met de kunstenaars die op hun eigen inspirerende manier over hun werk vertelden. Tenslotte het prachtige concert met Groningse liedjes in de molen van Usquert. Kortom een prachtige tocht waarvan wij hebben genoten’.

   
  Koen en Liesbeth van Vugt, Etten Leur — 23 Juli 2020
 • ‘Een weekend met een gouden randje’

  ‘Een weekend met een gouden randje’

  Wat een fantastisch arrangement was dit. Samen met mijn partner zó genoten van de vergezichten in het Groninger landschap. Alles was prima geregeld. En wat waren ze verrassend de kunstenaars. Prachtige huizen en mooie oude kerkjes. En al die laive Grunnigers die je willen helpen en dingen willen uitleggen. Een weekend met een gouden randje!

   
  Christa Nijland , Hasselt — 26 augustus 2018
 • ‘Dit is nog eens wat anders dan een gewoon fietstochtje’

  ‘Dit is nog eens wat anders dan een gewoon fietstochtje’

  Op drie zeer warme dagen in augustus waren mijn moeder en ik te gast op het Hoogeland. Het graan werd geoogst en wij fietsten een prachtige route tussen graan- en akkerlanden, terwijl we hier en daar wat Groningse woorden leerden. Want is het de bedoeling dat je na de brug linksaf gaat als er in de beschrijving een “hoogholtje” genoemd wordt? En als je langs het Westerwijtweerdermaar  fietst, wat is dat dan?

  We kwamen er snel achter. De Groningse mensen die we via het Hoogeland leerden kennen waren allemaal bereid ons de dingen uit te leggen en te helpen. Daarnaast waren de vrijwilligers die meewerkten aan de route ook nog opgetrommeld om ons te verwennen met heerlijke lunches, mooie verhalen en prachtige liederen.

  Wanneer we onderweg aan mensen vertelden dat we meededen aan “Sterren op het Hoogeland” en uitlegden wat we allemaal meemaakten, dan keken ze ons jaloers aan. Dat is nog eens wat anders dan een gewoon fietstochtje!

  Onze tocht was iets anders samengesteld dan de normale weekendtocht. Daarom kwamen wij de eerste dag niet bij Henk Helmantel, maar de tweede dag. Dat was in ons geval heel prettig want na een lange treinreis, de kerk in Stedum en het fantastische bezoek aan Francine Schrikkema, was het voor ons de eerste dag eigenlijk wel genoeg.

  De tweede dag kreeg hierdoor ook een nieuw hoogtepunt, hoewel het bezoek aan de molen in Usquert natuurlijk ook onvergetelijk was. Kortom, drie bijzondere dagen die we niet snel zullen vergeten.

  Het Hoogeland is prachtig, vooral in de zomer. Gaat het zien!

   
  Judith van Marrewijk & Jos van Marrewijk-van Paassen, Best — 6 augustus 2018
 • ‘Culinaire verrassingen en fijn kleinschalig’

  ‘Culinaire verrassingen en fijn kleinschalig’

  Wat een geweldig weekend hebben wij gehad! We hebben genoten van  bijzondere ontmoetingen en de enorme gastvrijheid op het Hooge Land. We voelden ons helemaal ondergedompeld in de Groningse natuur en cultuur door de prachtige fietsroutes, de bezoeken aan de kunstenaars, kerken en molens.

  Ook de  muziek en de verhalen op de mp3-speler die we  te leen kregen, heeft hieraan bijgedragen. Prima locaties om te overnachten en culinaire verrassingen. Het is voor ons een onvergetelijke ervaring geweest. Aan te bevelen voor iedereen die zich graag laat verrassen en die kleinschaligheid kan waarderen.

   
  Josita van der Veen en Ruud Bink, Arnhem — 16 mei 2018
 • ‘Een warm gevoel van binnen’

  ‘Een warm gevoel van binnen’

  Een mooie, goed verzorgde culturele tocht is voor ons ten einde. We begrijpen nu dat er hier kunstzinnige mensen zijn en zijn geweest die dit “Hoogelaand” lief hebben en dit in gedichten en liederen wisten vast te leggen. Het andere mooie doen de Groningers van hier zelf.

   
  Diana en Ed van der Veen, — 9 oktober 2017
 • ‘Feestje’

  ‘Feestje’

  Als geboren en getogen Groningse was ik verrast door de ontzettend leuke fietstocht door het Hoogeland. Een erg leuke manier om mijn vriendin uit Wageningen kennis te laten maken met de provincie en te ontdekken hoe open en hartelijk we overal werden ontvangen en hoe geweldig het georganiseerd was. We hebben genoten en waren echt verrast door de uitgebreide lezing in de kerk van Stedum, de ontvangst bij Francine Schrikkema en Jaap van Meeuwen, het eten van de ‘povverd’ in de molen van Usquert en niet te vergeten het persoonlijke optreden van Aalf Aalfs. Kortom een feest!

   

   
  Gerda Wigboldus, Haren — 25 augustus 2017
 • ‘Voor herhaling vatbaar’

  ‘Voor herhaling vatbaar’

  Op 30 juni 2017 begonnen wij aan het driedaagse fietsarrangement door het Groningse Hoogeland. De eerste dag in de stromende regen, maar dat kon de pret niet drukken. Wat een geweldig programma! Een prachtige fietstocht langs paden die je zelf niet zou vinden. Een warm welkom door enthousiaste vrijwilligers in de bijzondere kerk van Stedum en de molen in Usquert, maar natuurlijk ook door de kunstenaars die meedoen aan het arrangement. Een uitgebreide lunch bij Francine Schrikkema die ons vervolgens meenam voor een rondwandeling door haar dorp Huizinge. Op de koffie bij grootmeester Henk Helmantel en daarna een bezoek aan zijn zeer bijzondere museum in Westeremden. Bij de Menkemaborg gaf de kleurrijke jonge ober ons een proeverijtje van de net aangevoerde ham van het waddenvarken en liet hij zijn witte overhemd kletsnat regenen om ons na sluitingstijd nog de rozentuin te laten zien. Dag 2 op de koffie bij Jaap van Meeuwen waar we ons meteen helemaal thuis voelden, niet alleen omdat hij in zijn woning het voormalige bruine café heeft behouden, maar vooral door zijn gezelschap en zijn indrukwekkende werk. Geweldig. Wat een gastvrijheid. We kwamen overal te laat aan omdat men zo uitgebreid de tijd voor ons nam, en uiteindelijk ging ook de zon nog schijnen. Alle lof voor de overnachtingsadressen alsmede voor de organisatie en de onvergetelijke ode aan Groningen door Aalf Aalfs. Voor herhaling vatbaar en warm aanbevolen!

   
  Hedzer en Marianne Kromkamp, Berkel en Rodenrijs — 10 juli 2017
 • ‘Een prachtig arrangement dat we warm kunnen aanbevelen’

  ‘Een prachtig arrangement dat we warm kunnen aanbevelen’

  ‘We zijn ontvangen in de kerk van Stedum met een inspirerend verhaal over de geschiedenis ervan. ‘s Middags geluncht bij schilderes Francine Schrikkema: wat een onthaal! Doorgefietst naar de weem van Henk Helmantel. Geweldige kunst en heerlijke koffie. B&B Lentemaheerd eerste nacht: prima! ’s Morgens op de koffie bij beeldend kunstenaar Jaap van Meeuwen. Verhalen over kunst en de wereld gedeeld. Op naar de molen Eva in Usquert. Poffert gegeten onder de klanken van o.a. Ede Staal vertolkt door Aalf Aalfs met zijn harmonica. ‘Groningser’ kan het bijna niet. Vervolgens een warm onthaal in onze volgende B&B De Diek’n in het wijde Groninger land. Derde dag prachtige route gefietst – met RUSTpunt – voor de koffie. Op weg naar de molen in Onderdendam. Heerlijke die lunch op een prachtige locatie. Aansluitend door naar de scheve toren in Bedum, het eindpunt. Dank jullie wel Groningers!’

   
  Dik en Margriet, Rijssen (Overijssel) — 6 juni 2017
 • ‘Prachtig weerzien met mijn geboortegrond’

  ‘Prachtig weerzien met mijn geboortegrond’

  ‘Met vier oud klasgenoten boekte ik een tweedaagse tour door het Groninger land. Na een hartelijke ontvangst in Stedum, in Huizinge genoten van een lunch met aansluitende wandeling met schilderes Francine Schrikkema. De meest prachtige kerken in de allerkleinste dorpjes gezien. De werkplaats en de beelden van Jaap van Meeuwen bewonderd. De heerlijke speltpannenkoeken in de molen Eva in Usquert gingen er moeiteloos in.  Ademloos gekeken naar de sterrenpracht op de Lentemaheerd. Wij hebben twee fantastische dagen gehad met een vlekkeloze organisatie.’

   
  Dineke Tholen, Eelde (Drenthe) — 20 april 2017
 • Dorpsgezicht

  ‘We hebben genoten’

  Het voelde als een voorrecht om zo hartelijk ontvangen te worden in werelden die voor de gewone toerist gesloten blijven: de huiskamer van Francine Schrikkema met de prachtig gedekte tafel, het sfeervolle café/atelier van Jaap van Meeuwen, de lunch met dampende poffert in de molen van Usquert onder begeleiding van Aalf Aalfs op de harmonica. We zullen dit bijzondere reisje en Aalfs vertolking van het lied ’Groningen’ van Joop Visser niet gauw vergeten!’

   
  Rob Pastoor en Liesbeth van Weelden, Hengelo (Gelderland) — 27 februari 2017